בלוג 

 

ברוכה הבאה לבלוג של הנקה טובה!

בבלוג תמצאי מאמרים בכל הקשור להנקה.
המאמרים נכתבים בסיוען של יועצות הנקה ומומחיות מתחום ההנקה, ומתבססים על מחקרים עדכניים ועל ניסיון רב שנים.
אנו מקוות שהמידע בבלוג יועיל לך במסע ההנקה הפרטי שלך, שהוא לעיתים ריצה למרחקים ארוכים.
תודה על הביקור. את מוזמנת לפנות אלינו עם שאלותיך. תמיד נשמח לקבל הצעות למאמר חדש לבלוג.
וכמובן את מוזמנת להצטרף לקהילה שלנו, ולקבל עדכונים טריים הישר לתיבת המייל שלך 💜

''מספר הקסם'' ותפוקת חלב לטווח ארוך

''מספר הקסם'' ותפוקת חלב לטווח ארוך

'';הרבה מהאימהות המניקות איתן אני מדברת שואבות מספיק כשהן בעבודה אך ככל שעובר הזמן מספר ההנקות מחוץ לשעות העבודה יורד. לא רק מספר הפעמים ביום שאת שואבת בעבודה קובע את תפוקת החלב שלך - יותר חשוב הוא מספר הפעמים ביום שאת מרוקנת את השדיים ואיך המספר הזה נראה ביחס ל"מספר הקסם" שלך''

שחרור מהיר או איטי של חלב

שחרור מהיר או איטי של חלב

לפעמים קצב הזרימה או שחרור של החלב לא מתאים לתינוק כך שלתינוק קשה לעמוד בקצב חזק מדי של שחרור חלב, או להפך יכול להיות עצבני כשהחלב לא משתחרר מספיק מהר בשבילו. במאמר הזה הכנתי לכם טיפים וכלים להתמודדות עם שני המצבים. מהו שיחרור חלב מהיר או חזק? אם התינוק שלך חש אי נוחות בזמן הנקה ואת מבחינה בחלק מהסימנים הבאים יכול להיות שקצב שחרור החלב מהיר או חזק מדי עבורו.

מהי שביתת הנקה ומה עושים אתה?

מהי שביתת הנקה ומה עושים אתה?

שביתת הנקה הינה הפסקת הנקה פתאומית ולא תהליך שקורה בהדרגה. היא מופיעה בדרך כלל לפני גיל שנה ואינה קשורה לתהליך גמילה טבעי של התינוק, אלא מצב בו התינוק מסרב לינוק באופן מלא או חלקי. חשוב לזכור שבמהלך 12 החודשים הראשונים של התינוק הוא עדיין זקוק לחלב אם, זו הדרך של התינוק להראות שמשהו קרה ויש לתת לזה את מלוא תשומת הלב.

אי נוחות של תינוק בזמן הנקה

אי נוחות של תינוק בזמן הנקה

קורה לך לעתים שהתינוק שלך מרגיש חוסר נוחות בזמן ההנקה? יש תינוקות שלא יהיו נינוחים, יבכו או ימשכו את השד במהלך ההנקה. זו התנהגות די נפוצה בסביבות 6-8 שבועות, אם כי זה יכול להתרחש בכל עת. ברור לגמרי שהמצב הזה לא פשוט, בכי התינוק עלול להכניס ללחץ טבעי של האם שרק רוצה שהתינוק יהיה שמח ושבע, ולעתים גם יכולות להתגנב מחשבות של אי יכולת כאמא, לא משנה כמה אנחנו מבינות שהמצב נפוץ בהנקה. במאמר הזה אספתי את הסיבות הנפוצות לאי נוחות בהנקה ומה ניתן לעשות במקרה של כל אחת מהן.

ריפלוקס אצל תינוק יונק

ריפלוקס אצל תינוק יונק

מהו ריפלוקס? מה לא נחשב סימנים ריפלוקס? מה הם התסמינים של ריפלוקס? מה עושים במקרה של חשד לריפלוקס?

וסת/מחזור בהנקה

וסת/מחזור בהנקה

מתי לצפות לוסת אחרי לידה? איך זה יכול להשפיע על שאיבה/הנקה? האם אני יכולה לקבל מחזור בזמן שאני מניקה ואיך זה יכול להשפיע על ייצור החלב לתינוק שלי? אין ספק שזה אחד הנושאים הבוערים אצל כל אמא מניקה. אז התשובה היא - כן. בזמן הנקה את יכולה לקבל מחזור. מה זה אומר מבחינתך, מה השינויים שהמחזור עלול לגרום להנקה? אז רגע לפני שנצלול פנימה בואי נכיר כמה עובדות -

  קפיצת גדילה – מה זה ומה עושים?

קפיצת גדילה – מה זה ומה עושים?

הבייבי כל הזמן רוצה על הידיים ולא מפסיק לינוק? חשבת שהוא כבר פיתוח דפוסי שינה פחות או יותר קבועים, ופתאום הם משתבשים? ייתכן והוא חווה קפיצת גדילה. במאמר זה ליקטנו מידע וטיפים ממקורות מובילים מהעולם מהמומחים שלנו שיסבירו לך על קפיצות גדילה. אין צורך לחפש בעשרות אתרים, ולהתייעץ בקבוצות. כל המידע נמצא כאן לפנייך. מוכנה?

פטמה סדוקה

פטמה סדוקה

מתי זה נורמלי ומתי לגשת לייעוץ? כל הפרטים מחכים לך במאמר

הנקה אחרי ניתוח קיסרי

הנקה אחרי ניתוח קיסרי

יש תינוקות שמגיעים לעולם בזכות האפשרות הרפואית לבצע ניתוח קיסרי. הם אינם מצפים להיוולד כך וההכנה לקראת הלידה והחיים שמחוץ לרחם שקורית בסוף ההריון ובמהלך הלידה לא מתרחשת. בדרך כלל מתכננים את התאריך לניתוח סמוך לתאריך הלידה המשוער, סביב שבוע 38 ולעתים אפילו בשבוע 39 ויכול להיות פער בין התאריך המתוכנן לניתוח לתאריך בו היו מעוניינים להיוולד בעצמם. יש לכך השפעה על ההתנהגות שלהם מחוץ לרחם מכיוון שהרפלקסים של העוברים מגיעים לשיאם ככל שמתקרבים לשבוע 40.

 מניקה? בהריון? קבלי טיפים במיוחד לתקופת הקורונה

מניקה? בהריון? קבלי טיפים במיוחד לתקופת הקורונה

האם כדאי להניק בתקופת הקורונה? אין ספק שחלב אם הוא המזון הטוב ביותר לתינוקות, והוא מעניק לך ולתינוק יתרונות בריאותיים רבים. תקופת הקורונה המחייבת ריחוק חברתי, מעלה לא פעם את השאלה, האם כדאי לשמור על ריחוק גם בינך ובין הבייבי שלך. מחקרים שנעשו לאחרונה מראים שחשוב לשמור על קשר עם התינוק גם בתקופה זו, וההנקה יכולה לסייע. במקרה של בידוד, מומלץ על ידי מומחים מקומיים וגם WHO, לא להרחיק אם והיונק ולהמשיך כרגיל להניק.

שימוש בקנאביס והנקה

שימוש בקנאביס והנקה

קנאביס (מריחואנה) הינה החומר הבלתי חוקי עם השימוש הגבוה ביותר בקרב נשים הרות בארה"ב. קנבינואידים, חומרים המצויים במריחואנה, מפעילים את השפעותיהם במערכת העצבים המרכזית באמצעות קולטנים. מודלים של בעלי חיים מדגימים כי קנאבינואידים ממלאים תפקידים מרכזיים בהתפתחות תקינה של המוח העובר. עוברים מראים קולטני קנאבינואידים במערכת העצבים המרכזית כבר במהלך 14 שבועות הראשונים של ההיריון, עם עלייה בצפיפות הקולטנים עם התקדמות גיל ההיריון, מה שמרמז על תפקיד אנדוקנבינואידים בהתפתחות תקינה של המוח האנושי.

חיסון שפעת בעת הנקה

חיסון שפעת בעת הנקה

החורף כבר כאן, ושוב עולה לכותרות סוגיית חיסון השפעת – האם להתחסן או לא? שאלה שנוגעת במיוחד לנשים מיניקות עם אחריות כפולה: על עצמן ועל הבייבי המתוק שלהן. במאמר שמובא באתר: The Institute for the Advancement of Breastfeeding and Lactation Education ומכוון להעשרה וחינוך בתחום ההנקה, נושא החיסונים נידון באריכות, וגם חיסון השפעת בזמן ההנקה.

קשר הגומלין המופלא בין חלב האם ורוק התינוק

קשר הגומלין המופלא בין חלב האם ורוק התינוק

הנקה כפי שאנחנו יודעות כבר מזמן, היא הרבה יותר מאספקת מזון לתינוק באופן הטבעי ביותר. עם זאת, אחד הפלאים הפחות ידועים של ההנקה, הוא חשיבות המגע בין רוק הילד ושד האם. שורה של מחקרים מהשנים האחרונות מגלה שלקשר זה יש חשיבות גדולה עבור המערכת החיסונית של הילד, כמו גם עבור אוכלוסיית החיידקים הידידותיים במעיו. שכן חלב אם מפחית הופעת אלרגיות אצל תינוקות מכיוון שהוא עוזר בהבשלת מערכת העיכול ויוצר שכבת מגן על המעיים.

השפעת שתלים וניתוח הגדלת חזה על ההנקה

השפעת שתלים וניתוח הגדלת חזה על ההנקה

ניתוח הגדלת חזה הוא מהניתוחים הפופולריים ברפואה האסתטית בשנים האחרונות. ניתוח הגדלת חזה ידוע במעט סיבוכים יחסית והשיפור באיכות השתלים מניע יותר ויותר נשים לבצע הליך שכזה. אמנם לאחרונה מנהל התרופות והמזון האמריקאי - הFDA - פרסם אזהרה חמורה נגד שתלי הסיליקון בעקבות מקרי תחלואה בסרטן בקרב מושתלות. בישראל משרד הבריאות אישר לסבסד הליך של הסרת שתלים. מאמר זה אינו מביע דעה באשר לבטיחות השתלים אלא מתמקד בנשים שעברו הליך הגדלה והשתל קיים בגופן, והן מעוניינות להניק את תינוקן.

דלקת בשד: איך מונעים – ואיך מטפלים

דלקת בשד: איך מונעים – ואיך מטפלים

מסטיטיס היא מחלה של נשים מיניקות בלבד. היא אופיינית במיוחד לששת השבועות הראשונים אחרי לידה, אבל יכולה גם להתפתח בכל שלב של ההנקה. הגורם העיקרי למסטיטיס הוא צינורית חלב סתומה: החלב בשדיים זורם דרך מערכת צינורות מסועפת, וכשנוצרת סתימה בנקודה מסוימת, את עלולה להרגיש כאב מקומי. לעיתים גם תראי נקודה לבנה על הפטמה או על ההילה – זוהי שלפוחית חלב, גם היא סוג של חסימה במערכת הצינוריות. כאשר חסימות כאלה אינן מטופלות בהקדם, הן עלולות להזדהם ולהפוך למסטיטיס.

התוספת שתופסת: על נטילת תוספי תזונה ויטמינים בזמן הנקה

התוספת שתופסת: על נטילת תוספי תזונה ויטמינים בזמן הנקה

שוק הויטמינים כל כך רווי. אנו נתקלות בפרסומות על מולטי ויטמינים למיניהם, המיועדים לחיזוק המערכת החיסונית, ומתאימים לכולם. אך האם באמת צריכים לצרוך מולטי ויטמינים על בסיס קבוע? האם נשים מניקות צריכות לצרוך מולטי ויטמינים ומינרלים כדי להגביר חלב, או לחזק את המערכת החיסונית שלהן ושל התינוק?

הנקה עם סטייל. מדריך סטיילינג למניקות

הנקה עם סטייל. מדריך סטיילינג למניקות

טיפים ועצות מסיון מעוז, סטייליסטית אישית איך להישאר בסטייל בזמן ההנקה. תקופת ההנקה היוותה עבורי תקופה מאתגרת מבחינת לבוש. מצד אחד, אני כבר לא בהריון ולכן אני רוצה ללבוש את הבגדים הרגילים שלי, ועם זאת על כל בגד אני צריכה לחשוב אם הוא יהיה מספיק נוח להנקה, בעיקר בציבור. בנוסף, בגלל שביליתי את רוב היום בבית בין הנקה להחלפת טיטול לביקור בטיפת חלב היה לי קשה מאוד שלא להתמסר טרנינג הנוח בבית ומחוצה לו.

סובלת מפטרת בשד בזמן הנקה? קבלי מדריך פעולה מפורט

סובלת מפטרת בשד בזמן הנקה? קבלי מדריך פעולה מפורט

ר. מספרת: הקטנה שלי בת 3 שבועות ויש לבן על הלשון, ולאחרונה קשה לה לתפוס את השד, היא מתחילה לינוק ואחרי רגע עוזבת ומתחילה לבכות. לי יש תחושת בערה פנימית ותחושת דקירות בשד. מה זה יכול להיות? האם גם את חווה תסמינים דומים? אם ההנקה שלך הייתה יחסית נטולת כאבים ולפתע הפטמות שלך מגרדות או כואבות, ייתכן שיש לך פטרת בשד. פטרת בשד יכולה להופיע בכל שלב בהנקה ורוב הסיכויים שהיא לא תיעלם ללא טיפול הולם.

למה בחלב אם אין מספיק ויטמין D?

למה בחלב אם אין מספיק ויטמין D?

אמרו לך לתת לתינוקך ויטמין D, אבל לא הצלחת להבין את ההיגיון? כל המידע בנושא, במאמר אחד. כשתינוק נולד, מדריכים את ההורים להתחיל לתת לו טיפות של ויטמין D על בסיס יומי. אבל אם חלב אם הוא המזון האידיאלי עבור התינוק ומכיל את כל מה שהתינוק צריך, אז למה להוסיף? ויותר מזה, אם ההורים “בקטע טבעי”, למה שירצו או יסכימו להוסיף? במאמר זה נעסוק בשאלות האלו, ונסביר מאיפה נובע החוסר, מה האפשרויות השונות, ובכל זאת, למה לא כדאי לדלג על הויטמין החשוב הזה.

האם תינוקך סובל מגזים, או שמא מקוליק (קדדת)?

האם תינוקך סובל מגזים, או שמא מקוליק (קדדת)?

למה התינוק שלך בוכה כל כך הרבה? ומה ניתן לעשות כדי להקל עליו? תינוקות רבים בוכים "ללא סיבה נראית לעין" – כשהם כבר ישנו, שיחקו, נמצאים על הידיים, אכלו, ועשו גרעפס (גיהוק). וההורים – מרגישים חסרי אונים. כל מה שהם עושים – לא תמיד עוזר. או לעולם לא עוזר. והתינוק צורח וצורח. אין הנאה. אין שינה. רק בכי. מצב זה אופייני להרבה תינוקות מתחת לגיל שלושה-ארבעה חודשים, אך יש תינוקות שנראה שהם סובלים יותר מהרגיל. לפעמים הסיבה היא גזים, ולפעמים – קדדת (קוליק).

חלב קדמי וחלב אחורי: אמת או מיתוס?

חלב קדמי וחלב אחורי: אמת או מיתוס?

שמעתם שיש תינוקות שלא מקבלים מספיק חלב אחורי?האם באמת יש הבדל בין חלב קדמי וחלב אחורי? ומה זה בכלל? התינוק שלכם יונק מעולה, ועולה במשקל, אך הוא לא ישן טוב ולא רגוע. או להיפך – הוא לא עולה מספיק במשקל, אבל כן רגוע וישן נפלא. ואולי הכל מושלם, אבל מישהי (או מישהו) אמרה לכם שהצבע של הקקי אמור להיות יותר צהוב ופחות ירוק, והסבירה שהצבע השונה הוא בגלל שהתינוק לא מקבל מספיק חלב אחורי וכדאי לטפל בזה מהר.

מתן תוספת ברזל לתינוק יונק: חיוני או מיותר?

מתן תוספת ברזל לתינוק יונק: חיוני או מיותר?

תהיתם למה מתעקשים על תוספת ברזל לתינוק יונק? רציתם לדעת יותר אך חששתם לשאול? כל השאלות והתשובות במאמר אחד. התינוק שלכם נולד לפני כמה חודשים, והוא גדל בקצב מעולה. יום אחד, כשהתינוק הגיע לגיל 4 חודשים, הגעתם לטיפת חלב ונאמר לכם להתחיל לתת כמה טיפות ברזל, כל יום. למה? כדי למנוע אנמיה (מחסור חמור בברזל).

הנקה ומניעת היריון – הילכו יחדיו?

הנקה ומניעת היריון – הילכו יחדיו?

אחת השאלות שמעסיקות אמהות טריות היא השאלה של מניעת היריון, והשאלה הזו מתעצמת כשהאם הטרייה מניקה את תינוקה, באופן חלקי או מלא. האם מניעת היריון תשפיע לרעה על תפוקת החלב? והאם זה נכון שהנקה מונעת היריון? כמובן, יש דאגות אחרות: איך מניעת היריון תשפיע עלייך, על מצב רוחך, ועל הזוגיות (והחשק המיני) שלך?*

כיצד אוכל לתת בקבוק לתינוק היונק שלי?

כיצד אוכל לתת בקבוק לתינוק היונק שלי?

הרבה פעמים אני נשאלת מהי הדרך הנכונה להאכלת תינוק יונק באמצעות בקבוק. ישנם מקרים בהם התינוק מסרב לשתות מבקבוק. פעמים רבות תופעה זו מתרחשת כאשר האם ממהרת לעבודה, ונמנעת ממנה האפשרות להגיע אל התינוק ולהניק במהלך היום. מצב זה יכול לגרום לתסכול רב.

שתית אלכוהול בזמן ההנקה

שתית אלכוהול בזמן ההנקה

במשך 9 חודשי ההריון נמנעת לחלוטין משתיית אלכוהול ואת רק מחכה לרגע שבו תוכלי לשתות, אך כמובן שאין סיבה שהבייבי שלך יסבול מזה. אולי את תוהה האם מותר לך לשתות עכשיו בזמן ההנקה? וכשאת שותה, תוך כמה זמן האלכוהול 'מתנדף' מהחלב? כמה חמור זה להניק את התינוק שלך כשיש לך אלכוהול בדם? התשובות לשאלות אלה הן מאוד חד משמעיות. אמנם יש כמה דעות (כמו בכל עניין שנוגע להורות). אנחנו ננסה להביא לכאן את התשובות שיעזרו לך להחליט מה נכון לך (ולתינוק שלך).

כשהנקה הופכת להנקה צפופה ומה המשמעות לכך?

כשהנקה הופכת להנקה צפופה ומה המשמעות לכך?

כל כך הרבה פעמים תשמעו מאימהות את המשפט הבא: "התינוק שלי רוצה לינוק כל הערב, אני חוששת האם כמות החלב שלי מספיקה!" יניקה לעיתים תכופות מצויה מאוד, בפרט אצל תינוקות קטנים. הם יונקים לעיתים צפופות, או אפילו ברצף, בפריסה של כמה שעות רצופות. תופעה זו יכולה לקרות בכל שעות היום, אך מצויה יותר בשעות הערב. יתכן אף שהתינוק יונק ברצף והשד יכול להרגיש כמרוקן.

הצילו! האם חלב האם שלי “החמיץ”? – סיפורן של שתי אמהות

הצילו! האם חלב האם שלי “החמיץ”? – סיפורן של שתי אמהות

סיפורה של מוניק – חלב ירוק מוניק מיואשת, היא אומרת: "אני חושבת שיהיה עליי לגמול את התינוק מהנקה. שאבתי הבוקר חלב, וצבע החלב נהפך לירוק. מה קורה כאן? אני לא מסוגלת להאכיל את התינוק שלי בחלב הזה!" אז מה קורה כאן?

   עד כמה נכון לצרוך קופאין במהלך היום בתקופת ההנקה?

עד כמה נכון לצרוך קופאין במהלך היום בתקופת ההנקה?

להכנס לבית עם תינוק חדש חבוק בזרועותינו, הינה חוויה מדהימה, יחד עם זאת זו חוויה מתישה בהחלט. כתוצאה מכך, הרבה מן האמהות הטריות, ממהרות למזוג לעצמן את ספל הקפה שחלמו עליו כ"כ במהלך כל ההיריון… השאלה שמתעוררת היא, כמה קופאין ניתן לצרוך בבטחה במשך תקופת ההנקה? האם הקופאין עלול לעבור לתינוק דרך ההנקה והאם זה בטוח עבורו?

הנקה כאמצעי להרדמה?

הנקה כאמצעי להרדמה?

מבין שלל ההמלצות אודות שנת תינוקות, בוודאי שמעת על ההמלצה: לעולם לא לאפשר לתינוק להירדם בעודו צמוד לשד. למרות שיתכן ותבחרי להשתמש בטכניקות אחרות מהנקה ע"מ להרדים, המלצה זו הטוענת שאם תאפשרי לתינוקך להירדם על השד, הדבר יהווה הרגל גרוע בשבילו, וימנע ממנו את האפשרות להירגע בכוחות עצמו, היא המלצה לא מציאותית ולא פרקטית.

טיפים למניקה בצום יום כיפור‎

טיפים למניקה בצום יום כיפור‎

לא מעט אמהות פונות אלינו בדאגה לגבי הצום ביום כיפור, אז הנה חמישה טיפים מווסליסה שקולובסקי קורדי, IBCLC, יועצת הנקה מוסמכת בירושלים.

כל מה שלא ידעת על הנקת לילה

כל מה שלא ידעת על הנקת לילה

5 דברים מדהימים על האכלת לילה שאף-אחד לא סיפר לכם: העולם מלא בהורים עייפים… והאינטרנט מלא בפוסטים על גבי פוסטים של הורים מותשים ומודאגים המחפשים נואשות מידע שיסביר להם האם התינוק שלהם נורמטבי, ומה ניתן לעשות עם תופעת ההתעוררות החוזרת על עצמה בלילות.

הנקה למרחקים

הנקה למרחקים

אם כבר יצא לך להניק תינוק מעל לגיל כמה חודשים בטח כבר נתקלת במשפט מעצבן כגון: "את עדיין מניקה?!" אם התינוק שלך כבר בן חצי שנה אולי זכית לשמוע: "עכשיו אני מבינה למה הוא כל כך תלוי בך". אם הוא בן שנה הוסיפו: "את חייבת לגמול אותו!" ואם המשכתם עד גיל שנתיים בטח כבר שמעת כמה פעמים: "את יודעת שהחלב שלך כבר לא שווה כלום בגיל הזה, נכון?"…

חזרה לעבודה והמשך הנקה

חזרה לעבודה והמשך הנקה

מתי לחזור לעבודה? ככל שעובר יותר זמן אחרי הלידה, כך קל יותר להתארגן עם הנקה בעבודה. אם יש לך אפשרות כדאי להתחיל ממשרה חלקית גם מבחינת שעות וגם מבחינת ימים. נסי לחזור לעבודה ביום חמישי ולקחת את יום שלישי כיום חופש בשבוע השני, כך את ותינוקך יסתגלו בהדרגה לשינוי.

התמודדות עם גודש

התמודדות עם גודש

מלאות ראשונית בשד היא חלק טבעי מהתפתחות גופנו אחרי לידה. עם זאת, אם החלב אינו יוצא, והפטמות הופכות להיות שטוחות וקשות כל כך, באופן שהתינוק אינו יכול לתפוס את השד, זה נקרא מצב של גודש.

הנה הגיע הקיץ כמה חם, באו נצא אל שפת הים

הנה הגיע הקיץ כמה חם, באו נצא אל שפת הים

נשימה עמוקה לפני ימי הקיץ הלוהטים… לכל האמהות רגע לפני שהחום משתלט לנו על החיים, ואתן מתכננות את הבילויים והיציאות עם הזאטוטים, בהנקה טובה דואגים לכן לנוחות מירבית במראה רענן. כמה נקודות חשובות שיש לשים לב אליהן בתקופת ההנקה בקיץ.

משבר גיל ארבעה חודשים

משבר גיל ארבעה חודשים

בארוחה המשפחתית בת דודתי סיפרה שהתינוקת שלה (בת השלושה חודשים) התחילה לישון לילות שלמים (!) וקמה רק פעם אחת לינוק באמצע הלילה. בבת אחת כל יושבי השולחן הגיבו באמירות כגון: "את מנסה להתגרות במרפי?" או: "חכי חכי…" וגם: "עוד לא הגעתם למשבר הגדול" וכו' וכו'.. בת הדודה שלי לא הבינה: באיזה משבר מדובר?

האם יש קשר בין הנקה ודיכאון אחרי לידה?

האם יש קשר בין הנקה ודיכאון אחרי לידה?

בחודש שעבר כתבנו לכן על תופעות הלוואי אחרי הלידה. הזכרנו את תופעת ה-baby blues. תופעה זאת יכולה לגרום לתחושת דכדוך עם התקפי בכי ומגיעה בעקבות הצניחה ברמת ההורמונים אחרי הלידה. אבל מה קורה כשהתחושה הזאת לא עוברת? כשאת ממשיכה להרגיש עצובה וחסרת אנרגיה?

הדברים שרק חברות טובות יגידו לך על ה-אחרי לידה

הדברים שרק חברות טובות יגידו לך על ה-אחרי לידה

כל מי שהייתה בהריון יודעת שהתקופה היפה הזאת מגיעה עם כמה וכמה תופעות לוואי לא נעימות. יש ציפיה גדולה לסוף ההריון שבו יפסיקו תופעות הלוואי (וכמובן גם להגעה של התינוק). אבל יש גם לא מעט תופעות לוואי אחרי הלידה וחלקן ממשיכות כמה חודשים! יש תופעות לוואי פיזיולוגיות, קוסמטיות וכמובן רגשיות.

אמא מניקה וחולה

אמא מניקה וחולה

אנחנו אומנם מתחילים להרגיש את סוף החורף אבל מחלות החורף עדיין כאן. בזמן האחרון אנחנו נתקלות בכל כך הרבה סיפורים על מניקות חולות. הלקוחות שלנו, השכנות, החברות וגם חלק מהצוות שלנו…

שילוב בקבוק בהנקה מאת: אלינה ברקן, יועצת הנקה מוסמכת

שילוב בקבוק בהנקה מאת: אלינה ברקן, יועצת הנקה מוסמכת

הרבה נשים מפחדות שאם התינוק שלהן יאכל מבקבוק, הוא יעדיף בסופו של דבר את הבקבוק וידחה את השד. הן לא סתם מפחדות. אם תינוק מקבל הרבה בקבוקים ויחד עם זאת ההנקה לא הולכת כל כך טוב, יש סיכוי שהוא יעדיף את הבקבוק על פני השד מאחר והזרימה מהבקבוק קלה ביחס להנקה, שלא כל כך הולכת טוב ולכן החלב מהשד זורם יותר לאט. (חשוב לציין שאם ההנקה יעילה, דחיית השד לא בהכרח תקרה בכלל).

מתן בקבוק לתינוק יונק מאת: דליה אבני, יועצת הנקה IBCLC

מתן בקבוק לתינוק יונק מאת: דליה אבני, יועצת הנקה IBCLC

קיימים מקרים בהם על אף שהאמא מאד רוצה להניק הנקה בלעדית, יש צורך במתן חלב בבקבוק. זה המצב למשל כשהתינוק מסיבות שונות לא מצליח להתחבר לשד, לא עולה מספיק במשקל, האמא צריכה לחזור לעבודה. בכל המצבים האלה, חשוב לתת את הבקבוק בצורה שלא תפגע בהנקה.

התינוק היונק והבקבוק

התינוק היונק והבקבוק

אין כמו ההנקה. אין כמו המגע של האמא והתינוק. החיבור המיוחד הזה. מרוץ החיים לפעמים מאלץ אותנו לחזור לעבודה/ לימודים ולפעמים פשוט צריך לעשות כמה סידורים או להתאוורר עם חברה בגיל מאוד צעיר של התינוק כשהוא עוד מסתמך על ההנקה בלבד. בזמנים כאלה כיף שיש משאבה טובה בבית. אפשר לשאוב ולהשאיר את החלב להאכלת התינוק בהעדרך. חשוב לדעת כמה דברים על האכלה מבקבוק כדי שההנקה והתינוק לא יפגעו מהפיתרון הזה.

כמה חלב שאוב עלי להשאיר לתינוק כשאנחנו לא יחד?

כמה חלב שאוב עלי להשאיר לתינוק כשאנחנו לא יחד?

אין אמא מניקה שלא שואלת עצמה את השאלה הזאת. כשתינוק יונק אין לנו דרך ודאית לדעת כמה מ"ל בדיוק הוא שותה בכל ארוחה. כשחוזרים לעבודה או נפרדים מהתינוק מספר שעות חשוב לדעת כמה חלב שאוב צריך להשאיר לו.

פתרונות לשמור על חום התינוק

פתרונות לשמור על חום התינוק

עכשיו כשהמזג האוויר קריר יותר, זהו זמן טוב לתזכורת איך להעביר ילדים ממקום למקום בשלום תוך שמירה על חום גופם. ככלל, אסור לשים תינוק בתוך כיסא בטיחות עם מעיל חורף עבה מדי מתחת לחגורות. מעיל עבה יכול לגרום לרצועות של החגורה להיות רופפות מדי מכדי להיות אפקטיביות בהתרסקות.

אאוץ! טיפול בפטמות כואבות

אאוץ! טיפול בפטמות כואבות

קיימים מחקרים המראים שכ- 90% מכלל הנשים חשות כאב בפטמות בתחילת ההנקה. חלקן ממשיכות לסבול, חלקן מפסיקות להניק. חשוב שתדעי שזה לא חייב להיות ככה, אפשר גם אחרת!

כמה טיפים לטיפול נכון בתינוקות בזמן החורף

כמה טיפים לטיפול נכון בתינוקות בזמן החורף

העיקרון המנחה הוא: במזג אוויר קר אין צורך להלביש את התינוקות אלא שכבה אחת נוספת על מה שלובש מבוגר. יילודים עדיין מפתחים את המערכת המווסתת את טמפרטורת הגוף. הם אינם יכולים להתלונן על כך שחם להם או קר להם. יש לבדוק טמפ' גופם על ידי נגיעה בעורף או בחזה (ולא בידיים וברגלים).

האם את לחוצה?! איך זה משפיע על החלב שלך?

האם את לחוצה?! איך זה משפיע על החלב שלך?

בעקבות נגיף הקורונה בארץ ובעולם כולנו מרגישים מעט לחוצים בזמנים אלה. המניקות שבינינו בטח שמעו לא פעם שלחץ יכול להשפיע על תפוקת החלב. דווקא עכשיו, בתקופה הזאת, היה חשוב לנו לבדוק בשביל קהילת האמהות המניקות שלנו: כמה זה נכון? ומה אפשר לעשות עם זה?

9 נתונים נחוצים לגבי שינה של תינוק

9 נתונים נחוצים לגבי שינה של תינוק

לכמה שעות שינה תינוק זקוק? למה לצפות בימים הראשונים לאחר הלידה? למה התינוק שלי זקוק להנקה ו/או ולהיות בידיים כדי להירדם? מה הקשר בין שינה ביום לשינה בלילה? מה זה טקס שינה?

11 המיתוסים הנפוצים בהנקה

11 המיתוסים הנפוצים בהנקה

מאת: סיגלית פז,דיאטנית קלינית המתמחה בתזונה בהריון ולאחר לידהעריכת הרכיב ולשינוי הטקסט לחצו כאן

   למה לא לתת מים לתינוקך היונק

למה לא לתת מים לתינוקך היונק

כאשר חם בחוץ, אנחנו מזיעים יותר על מנת להתקרר. כתוצאה מכך אנחנו מאבדים יותר נוזלים, ולכן עלינו לצרוך נוזלים בכמות גדולה יותר.

חמשת הסימנים להנקה מוצלחת

חמשת הסימנים להנקה מוצלחת

אחר הלידה, את חשה עייפות יתר. כל כולך עסוקה בטיפול באוצר היקר שלך. בעקבות השילוב בין בתקופה שמיד ל ייפות זו ומערכת הורמונים בלתי-מאוזנת, את עשויה עד מהרה למצוא את עצמך תוהה וחסרת ביטחון באשר לאיכות חלב האם, שבו את מזינה את תינוקך.

כיצד תגני על עור התינוק מפני השמש?

כיצד תגני על עור התינוק מפני השמש?

המלצות לקיץ כיף, בטוח ובריא

יתרונות ההנקה מלמעלה עד למטה

יתרונות ההנקה מלמעלה עד למטה

ההנקה מועילה לכל חלקי גופו של התינוק - מהמח ועד לאיזור החיתול

התאמת גודל מגן שד

התאמת גודל מגן שד

מגן שד שמותאם כהלכה יסייע לשאיבה נוחה, ויאפשר למשאבה לשאוב כמות חלב רבה ככל האפשר. כמעט בלתי אפשרי לקבוע איזה גודל של מגן שד יתאים, לפני שרואים את תנועת הפטמה במהלך השאיבה. להלן מספר עצות אשר יסייעו לקבוע מהו גודל מגן השד שעשוי להתאים לך.

כיצד להכין את עצמך להנקה?

כיצד להכין את עצמך להנקה?

כולנו יודעות שהנקה היא התזונה הטובה ביותר שאנו יכולות להעניק לתינוק שלנו והדרך הטובה ביותר ליצירת קשר בריא בין האם לתינוק. עם זאת, לפעמים, בגלל העייפות והשינוים הדרסטים שמגיעים אחרי הלידה, ההנקה הופכת לאתגר לא קטן. ככל שתכיני את עצמך להנקה לפני הלידה, ההנקה עצמה תהיה פחות מלחיצה ותוכלי להיות פנויה יותר לפתח מערכת יחסים אוהבת ורגועה עם תינוקך.


x

#{title}

#{text}

#{price}