כל מה שלא ידעת על הנקת לילה


5 דברים מדהימים על האכלת לילה שאף-אחד לא סיפר לכם:

העולם מלא בהורים עייפים… והאינטרנט מלא בפוסטים על גבי פוסטים של הורים מותשים ומודאגים המחפשים נואשות מידע שיסביר להם האם התינוק שלהם נורמטבי, ומה ניתן לעשות עם תופעת ההתעוררות החוזרת על עצמה בלילות.

בחנויות הספרים יש אגפים שלמים המוקדשים לנושא של "שנת התינוק" שנכתבו ע"י מומחים לנושא. חנויות לתינוקות ממלאים מדפים בספרים אלו, כפי שממלאים מדפים בשמיכות, מכונות רעש לבן וכדו' בידיעה על פי מחקר שיווק שהורים מותשים ומיואשים ימלאו את עגלת הקניות שלהם בכמעט כל מוצר שיכול לעזור (ולו במקצת) לתינוק שלהם לישון טוב יותר בלילה. קניה אימפולסיבית לכל דבר ועניין.

אבל, מה אנחנו באמת יודעים על תופעת ההתעוררויות בלילה של תינוקות יונקים? ולמה הם אכן מתעוררים בלילה לינוק כשכל מה שאנחנו רוצים שהם יעשו כעת, זה לישון? כמובן, יש סיבות ידועות מדוע תינוקות יונקים לעיתים תכופות. אבל, במאמר הזה, חשבנו להביא לכן את הסיבות המדהימות (והפחות מוכרות) שהמדע מלמד אותנו על הנקה בשעות הלילה כדי שאתן, האמהות העייפות תוכלנה להביט על האכלות הלילה במבט חדש לגמרי.

אז ללא הקדמות נוספות… הנה לכן חמשת הדברים המדהימים שלא ידעתן על האכלות לילה:

1. האם מישהו פעם סיפר לך ש… מחקרים הראו שאמהות מניקות ישנות יותר מחברותיהן שמאכילות בתמ"ל? נכון.. את עייפה, אבל קראת נכון! מחקר אחד מצא שאמהות מניקות ישנות בין 40-45 דקות יותר (בממוצע) ללילה בשלושת החודשים הראשונים אחרי הלידה. בחישוב מצטבר לשלושה חודשים זה יוצא הרבה יותר שינה! בנוסף, מחקרים גם מצאו שתוספת השינה הנוספת שמקבלות אמהות מניקות מאוד חשובה לבריאות הנפשית שלהן ועוזרת להן בהורדת הסיכויים לדיכאון אחרי לידה.

2. האם מישהו פעם סיפר לך ש… ההורמון פרולקטין (ההרמון שמייצר את החלב) אצל נשים מניקות עוקב אחרי השעון הביולוגי של האמא? מחקרים מראים שההורמון פרולקטין גבוה יותר בשעות הלילה ובשעות הקטנות של הבוקר. לעיתים תינוקות רוצים לינוק יותר בלילה מהסיבה הפשוטה שיש יותר חלב בלילה. איזה חכמים התינוקות שלנו! 🙂eding
הנה כמה מוצרים שאולי יעניינו אותך:
3. האם מישהו פעם סיפר לך ש… תינוקות נולדים בלי שעון ביולוגי? אין להם יכולת להבדיל בין יום ולילה ולוקח להם מספר חודשים לפתח לעצמם את מחזורי היום שלהם. גופו הקטן של התינוק לא יודע איך לייצר מלטונין (ההורמון שעוזר לנו לישון עמוק) בתחילת חייו. אבל נחשי במה יש לא-מעט מלטונין? בחלב שלך בשעות הלילה! מדענים שחקרו את הנושא סוברים שהחלב של שעות הלילה, העשיר במלטונין עוזר לגוף התינוק ליצור מחזורי שינה נכונים ובכך עוזר להם לישון טוב יותר (ולפרקי זמן ארוכים יותר).

 4. האם מישהו פעם סיפר לך ש… חוץ מההורמון מלטונין, החלב שלך בערב ובלילה עשיר גם בעוד חומרים לעידוד שינה ולשיפור תפקוד המוח. הנה קטע מתוך מאמר שנכתב ע"י החוקרת והד"ר דרסיה נרבהס, חוקרת את תחילת שנות הילדות באוניברסיטת Notre Dame:

הורים צריכים לדעת שבלילה חלב אם מכיל יותר טְרִיפְּטוֹפָן (חומצת אמינו חיונית התורמת ומעודדת שינה). טריפטופן הוא הורמון מקדים לסרטונין, שהוא הורמון חשוב לתפקוד המוח והתפתחותו. בתחילת חייו של התינוק, צריכת טריפטופן מוביל לפיתוח סרטונין בגוף (Hibberd, Brooke, Carter, Haug, & Harzer, 1981). חלב האם בלילה מכיל גם חומצות אמינו שמתחילות את תהליך המיזוג לסרטונין (Delgado, 2006; Goldman, 1983; Lien, 2003). סרטונין משפר את תפקוד המוח, עוזר לשמירה על מצב רוח טוב ועוזר ביצירת מעגלי שינה וערות נכונים (Somer, 2009). לסיכום חשוב שתינוקות יקבלו חלב אם בשעות הערב והלילה בגלל שהוא מכיל טריפטופן ולא רק בגלל שהוא עוזר להם לישון.

5. האם מישהו פעם סיפר לך ש…הנקה בלילה חשובה לשמירה על יצור החלב של האם לטווח ארוך, בצורה יציבה וחזקה. ויתכן מאוד שהנקה בלילה יכולה לעזור לנשים עובדות לשאוב פחות במהלך היום! השד, הרי, מייצר חלב לפי דרישה – לפי הכמות שמרוקנת ממנו, והכלל הזה של יצור על פי דרישה, נכון לגבי כל ה-24 השעות של האם לא רק לפי השעות שבהן היא ערה. מספר הפעמים שאם מניקה צריכה להניק עד לריקון השד במשך יממה כדי לשמר את אספקת החלב שלה לאורך זמן הינו אינדיבידואלי ומכונה "מספר הקסם". אם אישה אינה מניקה מספיק פעמים ביממה (של 24 שעות) הגוף שלה יאותת לייצר פחות חלב ואספקת החלב שלה תפגע. כלל זה חשוב במיוחד עבור אמהות שנאלצות לחזור לעבודה. הנקות רבות יותר במשך הלילה זה אומר: צבירת הנקות רבות יותר במשך היממה ושמירה על יצור חלב לאורך זמן ואולי אפילו גם פחות צורך בשאיבה במשך היום.

הכללים הבסיסיים הללו נכונים גם עבור תינוקות בוגרים יותר, שאולי גם הם עדיין זקוקים להנקות לילה!

אז הנה לכן! חמשת הסיבות לכך שהתינוק שלך (עדיין) מתעורר בלילה לינוק. האם אי פעם חשבת כששמעת את בכי התינוק שלך ב-2:00 לפנות בוקר שהוא בעצם נותן לך עוד שינה, מוריד את הסיכון שלך לקבל דיכאון אחרי לידה, מפתח את תפקוד המוח שלו, מפחית את הסיכויים שלו להפרעות במצב הרוח, מפתח שעון ביולוגי משל עצמו, מקבל יותר חלב כי זה הזמן שיש לך יותר חלב, תורם ליצור חלב האם שלך לאורך זמן ונותן לך הזדמנות לשאוב פחות בעבודה? אני מקווה שמעכשיו תחשבי על זה.

לילה טוב אמהות יקרות!

הערת העורך- חוקרי שינה מעלים מידע על התעוררויות בלילה אצל מבוגרים. מסתבר שהמצב הנורמלי והביולוגי של השינה של האדם הבוגר שונה ממה שהיינו חושבים. יותר פה ושם.

מתורגם ממאמר באנגלית מאת:"Breastfeeding Chicago":
https://breastfeedchicago.org/2013/05/24/5-cool-things-no-one-ever-told-you-about-nighttime-breastfe
x

#{title}

#{text}

#{price}